Bumperkleven nu grootste ergernis op de weg


Bumperkleven nu grootste ergernis op de weg

15 april 2010

 

AMSTERDAM - Bumperkleven heeft onnodig links rijden verdrongen als grootste ergernis op de weg. Dat blijkt uit een top tien van het Korps Landelijke Politiediensten die eens in de twee jaar wordt gemaakt. 
 

Uit een peiling blijkt dat rijden onder invloed van alcohol en drugs de op een na grootste ergernis is. Agressief weggedrag komt vanuit het niets op drie.

 

Onnodig links rijden staat nu pas op de vierde plaats. Andere grote ergernissen blijken hinderlijk langzaam rijden, hinder bij in- en uitvoegen, file voorbijrijden via de vluchtstrook en onjuist gebruik van de richtingaanwijzer.

 


Rechts inhalen

Rechts inhalen, te hard rijden bij wegwerkzaamheden, en het voeren van onjuiste verlichting zijn irritaties die uit de top tien zijn verdwenen. Volgens het KLPD betekent dat niet dat er minder hard tegen deze overtredingen wordt opgetreden.

 

De verkeerspolitie van het KLPD wijst op het gevaar van de ergerniswekkende acties. Grote irritaties krijgen extra aandacht tijdens controles.

 

© Novum


Ons commentaar:

Dit soort berichten zijn natuurlijk meer propaganda dan serieuze statistiek, maar niettemin is opmerkelijk dat de meeste scores op de top 10 direct gerelateerd zijn aan de tekortkomingen die wij al jaren aan ons wegennet signaleren: bv. bumperkleven, agressie, hinderlijk langzaam rijden, het is allemaal het gevolg van het feit dat de wegen steeds vaker zo zijn ingericht dat men elkaar niet meer eenvoudig en veilig kan passeren. Als daar nu eens bij wijze van prioriteit iets aan zou worden gedaan, zou men de grootste angel uit ons verkeersprobleem halen.