Bumperklever verdringt linksrijder in Ergernis Top Tien


Bumperklever verdringt linksrijder in Ergernis Top Tien

15 april 2010

 

De bumperklever heeft de onnodig linksrijder van de eerste plaats van de Ergernis Top Tien verdrongen. Met stip op twee staat het rijden onder invloed van alcohol en drugs. Agressief weggedrag staat van uit het niets op drie. Het Korps landelijke politiediensten (KLPD) heeft dit jaar marktonderzoekbureau MarketResponse een nieuwe Ergernis Top Tien voor autosnelwegen samen laten stellen.

 

De Ergernis Top Tien is volgens de KLPD een leidraad voor de opvallende en onopvallende surveillance als het gaat om de aanpak van ergerlijk en gevaarlijk rijgedrag.

 

Top Tien 2010 (2009)

1 (2) Bumperkleven
2 (9) Alcohol- en drugsvrij achter het stuur
3 (-) Agressief rijgedrag
4 (1) Onnodig links rijden
5 (3) Hinderlijk langzaam rijden
6 (5) Langdurige inhaalmanoeuvres
7 (8) Hinder bij in- en uitvoegen
8 (-) File voorbijrijden over vluchtstrook
9 (-) Hinderen bij wisselen rijstrook
10 (6) Onjuist gebruik richtingaanwijzer

 

Het voeren van onjuiste verlichting, rechts inhalen en te hard rijden bij wegwerkzaamheden zijn door het nieuwe onderzoek uit de Top Tien verdwenen.
 

(verkeersnet)


Ons commentaar:

Dit soort berichten zijn natuurlijk meer propaganda dan serieuze statistiek, maar niettemin is opmerkelijk dat de meeste scores op de top 10 direct gerelateerd zijn aan de tekortkomingen die wij al jaren aan ons wegennet signaleren: bv. bumperkleven, agressie, hinderlijk langzaam rijden, het is allemaal het gevolg van het feit dat de wegen steeds vaker zo zijn ingericht dat men elkaar niet meer eenvoudig en veilig kan passeren. Als daar nu eens bij wijze van prioriteit iets aan zou worden gedaan, zou men de grootste angel uit ons verkeersprobleem halen.