Chauffeurs geven voorlichting over dode hoek


Chauffeurs geven voorlichting over dode hoek

18 januari 2010


Chauffeurs gaan in Gelderland op scholen voorlichting geven over verkeersveiligheid. Het gaat om een initiatief van het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Gelderland en het Overkoepelende Stichting Chauffeursactiviteiten (OSC).

Als start gaan vijftien chauffeurs met hun vrachtauto op vijftien scholen in Gelderland voorlichting geven. Zij doen dit aan de hand van het door het ROVG ontwikkelde lespakket ‘Je raakt zoek in de dode hoek’. ‘Je raakt zoek in de dode hoek’ is een lespakket waarbij kinderen van groep 7 en 8 van de basisschool leren hoe ze veilig kunnen omgaan met grote voertuigen in het verkeer. Gedurende een week zijn de kinderen dagelijks bezig met opdrachten rondom de dode hoeken van een vrachauto. Aan het einde van de week komen twee speciaal voor dit programma opgeleidde chauffeurs met vrachtwagen naar de school voor extra aanschouwelijke informatie over de dode hoek. Kern van het programma is: Houd altijd voldoende afstand van vrachtauto en bus.
 

 

Het Verkeerseducatieloket heeft afgelopen jaar het lespakket ‘Je raakt zoek in de dode hoek’ op 100 Gelderse basisscholen uitgevoerd. Na dit pilot jaar is het lespakket geëvalueerd en is een aantal aanpassingen gemaakt. Dankzij de samenwerking kan ‘Je raakt zoek in de Dode Hoek’ gratis aan Gelderse scholen beschikbaar worden gesteld. Nadat het initiatief in 2010 ruim 200 scholen in Gelderland de kans zal geven op voorlichting, hoopt men al in de tweede helft van 2011 het idee landelijk te kunnen uitrollen.
 

(verkeersnet)


Ons commentaar:

Uitstekend dat dit gebeurt, maar daarnaast moeten de wegen ook meer worden ingericht op een manier dat fietsers niet meer direct rechts naast het snelverkeer rijden: eenrichtingswegen voor autoverkeer en links daarvan een gescheiden tweerichtings fietspad. Veel overzichtelijker.