Man rijdt in op verkeersregelaar


Man rijdt in op verkeersregelaar

29 augustus 2010

 

WIERDEN - De politie heeft een 18-jarige automobilist uit Enter (Overijssel) aangehouden die ervan wordt verdacht opzettelijk op een verkeersregelaar te zijn ingereden. Dat heeft de politie zondag gemeld. 
 

Het incident vond zaterdagavond plaats in het Overijsselse Notter. De verkeersregelaar en de automobilist kregen onenigheid, toen laatstgenoemde een afzetting negeerde bij asfalteringswerkzaamheden.

 

De verkeersregelaar noteerde het kenteken. De automobilist was het daar kennelijk niet mee eens en reed achterwaarts in op de verkeersregelaar. De man kon ternauwernood wegspringen, aldus de politie.

 

 

De automobilist ging er vervolgens met gedoofde verlichting vandoor en werd later aangehouden in Markelo.

 

© ANP


Ons commentaar:

Elke keer dat zo'n soort bericht moet worden geplaatst (en elke keer is dat natuurlijk weer een keer teveel) wordt ons gelijk weer een keer bewezen. Er zit veel teveel agressie in ons verkeer. Het heeft geen zin om daar een moralistisch verhaal over af te steken dat men dit soort gedrag niet zou moeten vertonen. Daar hebben we helaas toch geen voldoende invloed op. Men moet simpelweg zorgen dat de foute lieden die geneigd zijn dit gedrag te vertonen, daartoe niet worden aangezet. Daarop hebben we wel invloed, door onder meer de inrichting van onze wegen en de wijze van regelgeving en handhaving aan te passen. Op de wijze als door ons op deze site uiteengezet.