Meer dan 100 snelheidsovertredingen in woonwijk


Meer dan 100 snelheidsovertredingen in woonwijk

26 februari 2010

 

Het Team Subjectieve Verkeersonveiligheid van de politie Flevoland heeft in februari in drie dagen meer dan honderd automobilisten bekeurd wegens een snelheidsovertreding op de Annie M.G. Schmidtweg. De controles werden gehouden in het kader van het project Subjectieve Verkeersonveiligheid. Geprobeerd wordt ook in woonwijken de snelheden te drukken. Gewoonlijk gebeurt dat alleen op doorgaande wegen.

 

Het project Subjectieve Verkeersonveiligheid op de Annie M.G. Schmidtweg is opgezet omdat de omwonenden zich daar niet veilig voelen in het verkeer. Metingen hadden al uitgewezen dat er op deze weg, die in een 30 km-zone ligt, vaak te snel gereden wordt. Het project is begin januari gestart met een aandachtsvestiging via de media en een waarschuwingsweek, die in verband met het slechte weer met een aantal weken verlengd is. Deze week is het TSV – onderdeel van het VerkeersTeam Flevoland – begonnen met daadwerkelijke controles. De controles worden uitgevoerd op verschillende locaties op de Annie M.G. Schmidtweg en op verschillende tijdstippen van de dag. Bij de controles op maandag, dinsdag en woensdag werden in totaal 121 automobilisten bekeurd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 59 km per uur. Net als bij andere projecten Subjectieve Verkeersonveiligheid bleek ook hier dat de overtreders veelal de bewoners van de wijk zelf zijn. In de komende weken zullen de controles onverminderd worden voortgezet met als doel de snelheden in deze woonstraat omlaag te brengen.

 

 

(verkeersnet)


Ons commentaar:

Symptoombestrijding. Als men er nu gewoon voor zou zorgen dat de doorgaande wegen echt doorgaand zijn, zal men aanzienlijk minder van dit compensatiegedrag constateren in de straatjes die als woonruimte bedoeld zijn.