Provincie Utrecht trekt drie ton uit voor fietspromotie


Provincie Utrecht trekt drie ton uit voor fietspromotie

16 februari 2010

 

Op 9 mei doet de Giro d’Italia Utrecht aan. Reden voor de provincie Utrecht om mee te werken aan een nieuw toeristisch promotiepakket waarmee Utrecht als fietsprovincie in de schijnwerpers wordt gezet.
 

De komst van de Giro levert zoveel publieke belangstelling op dat dit volgens Utrecht een goede aanleiding is om de fietsmogelijkheden in de provincie Utrecht te promoten. In mei vinden meerdere activiteiten plaats. Gekoppeld aan de krant “Uit in de Heuvelrug” wordt een Giro Special gemaakt, die wordt verspreid onder alle huisadressen in de provincie. RTV Utrecht produceert een serie van zes afleveringen onder de titel “Ga toch fietsen!” Speciaal voor alle leerlingen op de basisscholen in de provincie is er een gratis Utrechtse fietskaart. Dit geschenk wordt uitgedeeld omdat het op 9 mei ook Moederdag is. De fietskaart komt ook uit in een Engelse en Italiaanse versie uit en zal in het buitenland worden verspreid. Tenslotte komen er speciale fietsarrangementen voor toeristen die in mei een bezoek brengen aan de provincie Utrecht.
 

Voor deze gezamenlijke promotie werkt de provincie samen met de gemeente Utrecht, het Nederlands en Italiaans Bureau voor Toerisme, Utrecht Toerisme en Recreatie (UTR), RTV Utrecht, de Kamer van Koophandel Midden-Nederland en de Utrechtse recreatieschappen. De provinciale trekt er bijna 3 ton voor uit.
 

(verkeersnet)


Ons commentaar:

Mooi hoor, maar die drie ton kan wat ons betreft beter besteed worden aan het daadwerkelijk verbeteren van de fiets-infrastructuur. Niet lullen over beter fietsen, gewoon zorgen dat men daadwerkelijk beter kan fietsen.