Snelheidsduivel met 243 km/uur opgepakt op A1


Snelheidsduivel met 243 km/uur opgepakt op A1

17 september 2010

 

RIJSSEN-HOLTEN - Tijdens een verkeerscontrole op de A1 ter hoogte van Rijssen-Holten is het rijbewijs ingenomen van een bestuurder die langs scheurde met een snelheid van 243 kilometer per uur. 

Ter plaatse geldt een maximumsnelheid van 120.

 

Het Korps landelijke politiediensten (KLPD) controleerde in de nacht van donderdag op vrijdag 485 voertuigen en nam in totaal vier rijbewijzen van snelheidsovertreders in.

 

 

Ook de vervoerder van een partij kippenvlees kreeg op de A1 een boete en het vlees werd vernietigd. De temperatuur van het vlees was 11 graden terwijl maximaal 4 graden is toegestaan.

 

© ANP


Ons commentaar:

Hoezo "snelheidsduivel", hoezo "scheurde langs"? Waarom kunnen dit soort berichten nu niet eens in gewone taal worden geschreven maar moet het altijd maar weer stigmatiserend? Toegegeven, 243km/u is behoorlijk hard, maar onze conclusie is dat het kennelijk op dat moment en op die locatie mogelijk was zo hard te rijden. En waarschijnlijk betreft het een bekwame chauffeur, want anders doet men dit doorgaans niet. Daarmee overtreedt iemand wellicht de geldende regels, maar hoeft nog geen crimineel te zijn zoals dit soort koppen wel altijd maar weer suggereren. Bedenk dat slechts enkele kilometers naar het oosten deze snelheid volkomen legaal is. We moeten eens ophouden met die kinderachtige en kortzichtige houding tegenover rijden met hoge snelheid.