Start wegverbredingen rond Amsterdam


Start wegverbredingen rond Amsterdam

8 juli 2010 07:09

 

AMSTERDAM - Demissionair minister Camiel Eurlings (Verkeer) geeft donderdag het startsein voor een aantal wegverbredingsprojecten op snelwegen rond Amsterdam. 
 

De wegwerkzaamheden moeten zorgen voor een betere doorstroming op de wegen rond de hoofdstad en luchthaven Schiphol.

 

Het betreft de trajecten Velsen-Raasdorp (A9), Badhoevedorp-Raasdorp (A9), Badhoevedorp-Nieuwe Meer (A4) Nieuwe Meer-Amstel (A10). De bewindsman geeft het startschot samen met Jos Nijhuis, president-directeur Schiphol Group.

 

 

De werkzaamheden voor de aanleg van de spitsstroken vinden grotendeels 's nachts plaats en leveren daarom weinig hinder op voor het verkeer.


Badhoevedorp

Alleen in de periode 13 juli tot en met 6 augustus moeten weggebruikers rekening houden met veel verkeershinder op de A9 tussen knooppunt Badhoevedorp - knooppunt Raasdorp.

 

Tijdens deze werkzaamheden zijn er versmalde en gescheiden rijstroken en geldt een snelheidsbeperking van 90 kilometer per uur. Rijkswaterstaat raadt weggebruikers aan in deze periode de A9 bij Badhoevedorp tijdens de spits te mijden.

 

© ANP


Ons commentaar: 

We zullen deze minister nog gaan missen. Want weliswaar is de enkele verbreding van snelwegen naar onze mening ontoereikend om de problematiek het hoofd te bieden, het is in ieder geval een stapje in de goede richting. Helaas blijkt uit dit artikel dat de verbreding wordt gerealiseerd in de vorm van spitsstroken, hetgeen wij nog altijd een tamelijk onzinnige uitvinding vinden. Maar dat is wellicht een compromis dat moest worden geaccepteerd om überhaupt iets voor elkaar te krijgen. Naar onze mening zou men echter niet alleen de snelwegen meer capaciteit moeten geven, maar vooral ook een scheiding maken tussen het doorgaande verkeer en het bestemmingsverkeer. Dus bijvoorbeeld 2x2-baans locale snelwegen maken, met daartussen geklemd (of daarbovenop gelegen) een intercitysnelweg voor het doorgaande verkeer.