Zeist legt groene parkeerplaatsen aan


Zeist legt groene parkeerplaatsen aan

22 januari 2010

 

Zeist gaat vijf groene parkeerplaatsen met daarbij een oplaadpunt voor elektrische energie aanleggen. Op deze parkeerplaatsen mogen alleen auto’s parkeren die minder uitstoten dan 110 gr/km CO2. Deze auto’s mogen op de groene parkeerplaatsen gratis parkeren.

 

De aanleg van de groene parkeerplaatsen past in het milieubeleid van de gemeente Zeist. In dit beleid staat dat Zeist een klimaat- en CO2 neutrale gemeente wil worden. Het initiatief van de aanleg van groene parkeerplaatsen komt van Elipo BV uit Zeist, gevestigd naast de toekomstige groene parkeerplaatsen. Elipo BV verkoopt uitsluitend elektrische voertuigen. Het college van burgemeester en wethouders en Elipo BV hopen dat er op termijn een dicht net van groene parkeerplaatsen elektrische oplaadpunten ontstaat, zodat elektrische auto’s een goed alternatief worden voor auto’s op benzine en diesel.
 

(verkeersnet)


Ons commentaar:

Hoewel wij ons kunnen voorstellen dat men aparte parkeerplekken wil realiseren waar electrische auto's kunnen worden opgeladen (daar is iets voor te zeggen), schiet het beleid verder zijn doel voorbij. Het moralistische vingertje waarmee men verbiedt dat daar auto's worden geparkeerd die meer dan 110 gr CO2 uitstoten achten wij onwenselijk. De overheid moet zich niet bezig houden met repressie, maar constructief mogelijkheden en alternatieven bieden. Zoals inderdaad oplaadpunten voor electrische auto's, maar niet kinderachtige pesterijtjes voor anderen.