Zeven gewonden bij ernstig ongeval


Zeven gewonden bij ernstig ongeval

1 mei 2010

 

AMSTERDAM - Bij een ongeval op de Hoofdweg bij het Noord-Hollandse plaatsje Abbenes zijn zaterdagochtend zeven gewonden gevallen onder wie twee zwaargewonden.
 

 

Twee mensen waren er zodanig ernstig aan toe dat er twee traumahelikopters werden ingezet, aldus de politie.

Naast de twee traumahelikopters verschenen er maar liefst negen ambulances ter plaatse. Over de toedracht van het ongeval is nog niets bekend. Ook over de identiteit van de slachtoffers is niets gezegd.

 

 

De politie wilde alleen kwijt dat het om een frontale aanrijding ging tussen een personenauto en een personenbusje waar diverse mensen in zaten.

 

© NU.nl/ANP


Ons commentaar:

Een vreselijk ongeluk op een weg die wij goed kennen. Kaarsrecht langs een kanaal, met één strook heen en één strook terug zonder middenafscheiding. Bovendien wordt hier vaak flink hard gereden, waarbij tegenliggers rakelings langs elkaar scheren. Een uiterst onveilige situatie zoals er nog duizenden in Nederland bestaan, en waar spoedig wat aan moet gebeuren. Het grote gevaar bestaat echter dat men als oplossing ook hier zal kiezen voor een simpele middenafscheiding. Daarmee lost men het probleem op deze concrete locatie wel op, maar worden de problemen elders weer dubbel zo erg. Want hoe minder mogelijkheid men heeft om in te halen, des te gevaarlijker capriolen zal men uithalen om het tòch ergens te doen. Op een plek waar het nòg gevaarlijker is. Ook op deze plek is de enige echte oplossing dus: maak twee stroken heen en één strook terug, met middenafscheiding, en wissel dat patroon af. Zo haal je de druk van de ketel in het verkeer, en zo maak je zowel deze ene weg als het verkeer als geheel weer een stuk veiliger.